Над 2 000 автомобила и 2 200 души са проверени в

...
Над 2 000 автомобила и 2 200 души са проверени в
Коментари Харесай

След акция на Пътна полиция отнеха 14 книжки в рамките на два дни

Над 2 000 автомобила и 2 200 души са тествани в границите на тридневна профилирана полицейска интервенция за надзор върху водачите на МПС за приложимост на алкохол и други упойващи субстанции. Акцията е извършена на територията на София от чиновници на " Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи от 18 до 20 февруари.  

В хода й са направени 883 проби за алкохол и 65 теста за упойващи и наркотични субстанции. Съставени са 184 акта за открити нарушавания и 609 фиша.

На един лидер е формиран акт за приложимост на алкохол, откакто полевият тест посочил проба над 1.2 промила, а на шестима – са  регистрирани проби под 1.2 промила. Един от тестваните е отказал да бъде тестван. Пътните лавица са съставили акт за шофиране след приложимост на упойващи субстанции на един лидер, а други трима са отказали да бъдат тествани. 

За разнообразни нарушавания са свалени 11 комплекта регистрационни табели. Общо 14 са отнетите свидетелства за правоуправление на МПС.

Една от главните задания на чиновниците от отдел " Пътна полиция “ е да реализират превантивна активност по отношение на водачите на МПС за съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата и непоколебим надзор над водачите за приложимост на алкохол и упойващи средства. При установени нарушавания причинителите биват глобени безкомпромисно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР